Blog

Implanturile dentare: Când sunt necesare și ce trebuie să știi înainte de a le alege

Implanturile dentare sunt o soluție populară pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Acestea sunt dispozitive metalice sub formă de șuruburi care sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei și pot fi acoperite cu coroane dentare sau alte proteze.
Dacă aveți un dinte lipsă sau deteriorat, implanturile dentare pot fi o opțiune viabilă de înlocuire a dinților. Cu toate acestea, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți înainte de a decide să faceți un implant dentar:

Cum să tratați durerea de dinți la domiciliu

Durerea de dinți poate fi foarte neplăcută și poate interfera cu activitățile zilnice. Înainte de a vă programa o vizită la dentist, puteți încerca câteva remedii la domiciliu pentru a ameliora durerea.
Aplicați o compresă rece: Aplicați o compresă rece pe obrazul afectat pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea.
Clătiți cu apă sărată: Clătiți gura cu apă sărată caldă pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea.

Gingivita: Simptome, tratament și prevenție pentru o sănătate orală bună

Gingivita este o afecțiune comună a gingiilor, caracterizată prin inflamarea acestora. Simptomele includ sângerarea gingiilor, roșeață și sensibilitate. Este cauzată în principal de acumularea de placa bacteriană pe dinți și gingii, și poate duce la afecțiuni mai grave ale gingiilor și chiar pierderea dinților.

Cum vă păstrați dinții sănătoși în timpul sarcinii

Sarcina poate aduce schimbări semnificative în viața unei femei, inclusiv în ceea ce privește sănătatea dentară. Fluxul crescut de hormoni poate crește riscul de gingivită, carii și alte probleme orale proces care este tranzitoriu urmand ca dupa nastere lucrurile sa intre in normal. În acest articol, vom explora câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă păstrați dinții sănătoși în timpul sarcinii.

Obiceiuri alimentare care dăunează sănătății dentare și cum să le evitați

Obiceiurile alimentare au un impact semnificativ asupra sănătății dentare. Consumul de alimente și băuturi bogate în zahăr care au ca efect scăderea ph ului bucal poate provoca carii, eroziunea smalțului și inflamația gingiilor. În acest articol, vom explora obiceiurile alimentare care dăunează sănătății dentare și cum să le evitați.
Evitați băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite. Acestea conțin cantități mari de zahăr , care pot provoca carii și erodarea smalțului.

Cum să vă mențineți dinții sănătoși: Cele mai bune practici de igienă orală

Igiena orală este esențială pentru menținerea sănătății dentare și prevenirea problemelor orale. În acest articol, vom explora cateva din practicile de igienă orală și sfaturi utile pentru a vă menține dinții sănătoși și strălucitori.
Periați-vă dinții de două ori pe zi cu o periuță de dinți cu peri moi pt a peria gingiile sensibile și o perie de duritate medie pt a peria dintii și pastă de dinți fluorurată. Periajul trebuie să dureze cel puțin două minute și să acopere toate suprafețele dinților. Și f importanta este mișcarea de la gingie spre dinte
Folosiți ața dentară zilnic pentru a curăța zonele dintre dinți . Acest lucru ajută la eliminarea plăcii și a resturilor alimentare care pot provoca carii și inflamații ale gingiilor.Apoi puteți folosi dusul bucal pt pacientii cu lucrări protetice pe implante sau chiar și purtatori de lucrări protetice pe dintii naturali
La pacienții cu spatieri dentare , în special parodontopati se poate folosi periuta interdentara sau unitufa
Utilizați apă de gură pt a face gargară pentru a ajuta la eliminarea bacteriilor și a mirosului neplăcut al gurii .
Folosirea aceleasi ape de gura pe termen lung duce la obisnuirea plăcii bacteriene cu acea apa , prin urmare ea trebuie înlocuită la 3 luni
Evitați alimentele și băuturile bogate în zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase, dulciurile și deserturile. Consumul acestora poate provoca carii și deteriorarea dinților prin scaderea ph ului bucal.
Consumați alimente bogate în calciu și vitamina D, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul, pentru a menține oasele și dinții sănătoși și puternici. în special după o masa bogata în carbohidrați puteți încheia masa
cu o bucata de branza pt a se restabili ph ul

Vizitați dentistul cel puțin o dată la șase luni pentru o curățare profesională și o examinare a sănătății dentare. Acest lucru poate ajuta la detectarea problemelor orale în stadii incipiente și la prevenirea unor probleme mai grave în viitor.


Evitați fumatul și consumul excesiv de alcool, care pot provoca probleme orale, cum ar fi decolorarea dinților, inflamația gingiilor și cancerul oral.
În concluzie, urmând aceste practici simple de igienă orală, puteți menține sănătatea dentară și evita multe probleme orale. Este important să acordați o atenție deosebită igienei orale și să luați măsuri preventive pentru a vă menține dinții sănătoși și strălucitori.
Sănătatea orală se poate menține prin aportul din ambele părți. a pacientului prin igiena la domiciliu
și a medicului prin masurile de igienizare profesionala.

MYLUNOS Airflow îndepărtează cu pană la 100% mai multă placă bacteriană

Dacă ești în căutarea unui aparat de curățat dinți care să îți ofere o igienă orală superioară, atunci MY LUNOS Airflow este soluția perfectă pentru tine! Acest aparat revoluționar utilizează tehnologia airflow pentru a îndepărta placa bacteriană supra și subgingival, asigurând astfel o curățare profundă și eficientă a dinților și a gingiilor.

Laser diodă Biolase EPIC X

Laserul Biolase este singurul laser Dioda care are aprobarea pentru 3 tipuri de tratamenet distincte:

  1. Tesuturi moi 
  2. Aalbire 
  3. Terapia durerii

Ofera un control precis de taiere a tesuturilor si biotipurile de tesut  cu  o lungime de unda exclusiva pentru Dioda Epic X. Taie tesuturile moi exact, curat, cu hemostaza si comfort ridicat pentru pacient si cu vindecare rapida.

Taie tesuturile moi fara necroza consola compact. Design eleganat este complet portabila intr-o clinica de stomatologie unde exista libertatea deplasarii dintr-un cabinet in altul fara sa existe necesitayea unor cabluri de alimenatre sau cabluri de legatura dintre pedala si aparatul in sine ceea ce duce la un mediu lejer, sigur si mai putin aglomerat .

Avantajele hybenx

Toate afecțiunile au componente inflamatorii, iar pentru vindecare rapidă este important o decontaminare completă la nivel molecular. Hybenx este soluția !

Fast & fixed - dinți ficși în 24 ore

Implantele Bredent oferă aceasta posibilitate , pe 4 sau 6 implante sa se creeze o punte insurubata ( fixa) în numai 24 ore. Se pretează pacienților edentati total (fără nici un dinte) fie maxilar, fie mandibular. La fiecare fast & fixed se oferă din partea firmei Bredent un dus bucal.perioada promotionala pana in martie

Sa detaliem: 

Consecințele pe termen lung ale pierderii dinților

Importanța îngrijirii dentare este foarte bine cunoscută și este un subiect despre care se vorbește adesea în mass-media. Cu toate acestea, mulți oameni nu înțeleg care sunt consecințele reale ale pierderii dinților. Există cauze diferite care trebuie luate în considerare atunci când se analizează efectele pe termen lung ale pierderii dinților. Iată câteva dintre cele mai frecvente.
În primul rând, este important să ne amintim că există mai multe cauze care au dus la pierderea dinților. Acestea includ următoarele:

Cariile

 

Netratate, cariile aparute in copilarie duc la afectiuni ale rinichilor, inimii sau cailor respiratorii.st
Ultimele studii de specialitate in stomatologie atrag atentia asupra faptului ca netratarea la timp a cariilor copiilor poate avea repercusiuni grave prin dispersarea infectiei in sange. Astfel, copii care nu beneficiaza de un tratament al cariilor pot suferi afectiuni ale rinichilor si articulatiilor, infectii ale cailor respiratorii si chiar afectiuni cardiovasculare.

PLASMOLIFTING

 

Poate pentru unii nu este o noutate despre plasmolifting....un autovaccin ....prin care organismul se apara ,intr o zonă vulnerabila ,cu propriile resurse ....plasma bogata in trombocite care contin factori de creștere. Dar cu siguranta, ca pt multi dintre voi, reprezintă o noutate si este o altă cale de a te apara, acolo unde esti vulnerabil.


Dacă ești un teren parodontopat,  dacă ti ai facut recent un implant si vrei sa grăbești vindecarea, dacă ai suferit o intervenție chirurgicală poti urma 1 , 2 sau mai multe sedinte de plasmolifting (PRP....plasma bogata in trombocite ) care va aduce o plus valoare zonei în suferinta.

Se stie despre boala parodontala ca este cauzata de multi factori ....favorizanti dar si genetici. 

Aparate ortodontice fizionomice

 

Unul din doi copii are nevoie de aparat dentar
Cele mai recente studii de medicina dentara arata ca malpozitiile dentare – dintii strambi, distantati sau inghesuiti – constituie una dintre cele mai importante probleme de sanatate si estetica dentara.

Acestea duc, cel mai adesea, la afectiuni stomacale printr-o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Pe langa complicatii medicale, copii care se confrunta cu probleme de ortodontie sunt afectati emotional-afectiv dezvoltand chiar complexe de inferioritate.

Bolile Parodontale

Bolile parodontiului marginal sunt cele ce afecteaza sustinerea si mentinerea dintilor la nivelul oaselor alveolare, la maxilar (superior) si mandibula(inferior).

Cauza acestor afectiuni este plurifactoriala dar FACTORUL DETERMINANT este cel MICROBIAN reprezentat de o asociere de germeni patogeni (microbi) – numiti patogeni parodontali. Acestia isi exercita efectul distructiv, de obicei asociati cu factori favorizanti locali (igiena defectoasa, inghesuiri dentare, ocluzii dizarmonice etc.) si generali (ereditate, predispozitia, boli sistemice).

Durerea de dinti si variatiile de temperatura

Cu ocazia venirii frigului avem tendinta sa ne incalzim cu un ceai fierbinte, o cafea sau o cacao calda. Aceste bauturi aduc in acelasi timp si un aport important de zahar, care este daunator dintilor. Trebuie sa evitam si alternanta alimentelor calde urmate de unele reci.
Acestea pot fi daunatoare smaltului dentar, sensibil la variatiile bruste de temperatura. Din aceste motive, bauturile cariogene (responsabile de aparitia cariilor) nu trebuie sa aiba contact prelungit cu suprafata dentara. Este bine sa ne clatim gura sau chiar sa ne periem dintii dupa ingerarea acestor bauturi. Trebuie sa tinem cont de faptul ca smaltul, odata distrus, nu se mai reface.

Albirea dintilor

Albirea da rezultate exceptionale pentru oricine doreste sa isi faca dintii mai albi. Pot fi persoane cu dintii patati de fum sau de substante precum cafeaua sau ceaiul. Albeste si dintii patati de tetraciclina, de florura sau de pete ereditare. Tratamentul este nerecomandat doar femeilor gravide si pacientilor sub 16 ani sau cu parodontoza.

ESTE PENTRU TOTI?
Albirea da rezultate exceptionale pentru oricine doreste sa isi faca dintii mai albi. Pot fi persoane cu dintii patati de fum sau de substante precum cafeaua sau ceaiul. Albeste si dintii patati de tetraciclina, de florura sau de pete ereditare. Tratamentul este nerecomandat doar femeilor gravide si pacientilor sub 16 ani sau cu parodontoza.

Noul LASER Dioda EPIC X

Laserul cu dioda EPIC™ X este un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei.

 Indicatii de folosire :

  1. Chirurgie:
  • Gingivectomii/gingivoplastii
  • Vestibuloplastii
  • Chiuretaje parodontale
  • Excizii (fibroame, papiloame, epulis)
  • Frenectomii
  • Descoperire de implant
  • Decapusonare/expunere dd inclusi submucos
  • Biopsii
  • Hemostaza
  • Inchidere fistulă
  • Incizia și drenajul abceselor

INHALOSEDAREA

 

Inhalosedarea este o metodă modernă, eficientă, complet sigură pentru inlatura tensiunea musculara și emoționala la un pacient. Starea de conștiență a pacientului este redusă prin inhalarea unui amestec gazos de protoxid de azot și oxigen. Amestecul celor două gaze este realizat de un aparat special conceput doar pentru acest scop, și ajunge la pacient cu ajutorul unei măști speciale ce se aplică pe nas.
Protoxidul de azot provoacă o senzație de buna dispozitie, indiferenta și ușoară somnolență. Protoxidul de azot nu irită căile respiratorii. După încheierea tratamentului, acesta este excretat rapid (în decurs de 5-10) prin căile respiratorii într-o formă nemodificată.
Inhalosedarea provoacă o stare de calm și relaxare, si permite pacientului să se relaxeze fizic și emoțional în timpul oricărei intervenții medicale, care poate fi neplăcută sau de lungă durată. Procedura permite pacientului să rămână pe scaun mai mult timp și îi permite medicului să efectueze tratamente complexe, într-o singură ședință.
Inhalosedarea este utilizată atât în stomatologia pediatrică, cât și în cazul adulților.

TERAPIA CU LUMINA BIOPTRON

 

REVOLUȚIA ÎN MEDICINĂ
1) Sistemul de terapie cu lumină BIOPTRON este un dispozitiv medical pe bază de terapie cu lumină, patentat în întreaga lume, cu o unitate optică specifică ce emite lumină similară cu acea parte din spectrul electromagnetic produsă în mod natural de soare, însă fără radiațiile UV.
2) Terapia cu lumină BIOPTRON poate fi folosită ca metodă naturală pentru sprijinirirea capacităților regenerative și de reechilibrare ale organismului, stimulând astfel corpul să își folosească propriul potențial de vindecare. Odată ajunsă în țesuturi, energia luminii promovează biostimularea (adică stimulează în mod pozitiv diversele procese biologice din organism, intesificând astfel funcțiile corpului).
3) În medicină, tehnologia BIOPTRON este utilizată și acceptată la scară largă ca dispozitiv medical ușor de utilizat, eficient și non-farmacologic. S-a demonstrat că susține tratamentul conservator al leziunilor acute și cronice, precum și al rănilor postoperatorii. Caracteristicile deosebite ale BIOPTRON Light permit luminii să penetreze nu doar pielea, ci și în țesuturile de bază. Astfel, efectul pozitiv al BIOPTRON Light nu se limitează doar la zona pielii tratate.

MICRODERMABRAZIUNE - PROCEDURA


I. DEFINITIE
Microdermabraziunea este un procedeu nechirurgical, ce se practica frecvent in clinicile spa si cabinetele de infrumusetare, o metoda de curatare non-invaziva a epidermei printr-o exfoliere blanda si eficienta

II. SCOP
Intinerirea pielii, reducerea cicatricilor minore, indepartarea ridurilor fine si a semnelor lasate de acnee, pielea tabacita, petele maronii, rosii sau de la soare.  
 
III. PRINCIPIU
Procedeul presupune indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii pentru a stimula regenerarea celulara si a colagenului.

MICRODERMABRAZIUNE - PROTOCOL

1. Anamneza pacientului si completarea fisei pacientului
consultatie faciala preliminara pentru a cunoaste detalii referitoare la istoricul personal si explicarea pasilor de tratament, totodata alegerea tratamentului personalizat

LIPO LASSER - PROTOCOL


1. Anamneza pacientului si completarea fisei pacientului

2. Pregatirea mediului de lucru:
• Cerceaf de unica folosinta pentru patul de tratament
• Tetiera
• Covoras pentru picioare
• Ochelarii de protectie pentru operator

LIPO LASSER - PROCEDURA

I. SCOP
Remodelare corporala prin metoda neivaziva, nedureroasa   

II. PRINCIPIU
Semnalul chimic creat de energia laser in celulele adipoase duce la transformarea trigliceridelor in apa, acizi grasi liberi si glicerol; glicerolul va fi absorbit prin sange iar apa va transporta acizii grasi liberi prin sistemul limfatic spre rinichi, de unde se vor elimina prin urina

Microdermabraziune


Microdermabraziune
Pret tratament: 240 ron | Produse vanzare asociate acestui tratament

De mai bine de zece ani, microdermabraziunea a cucerit tot mai multi adepti, devenind foarte populara. Deseori sunt intrebata in ce consta si cat de eficienta poate fi.
Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedura cosmetica non invaziva de indepartare mecanica a stratului superficial al pielii, cunoscut sub denumirea de stratum corneum (alcatuit din celule moarte) in scopul imbunatatirii aspectului si texturii pielii.
Daca este efectuata corect, microdermabraziunea reprezinta o modalitate sigura, usoara si eficienta de exfoliere si stimulare a procesului de regenerare celulara, marind in acelasi timp permeabilitatea pielii cu pana la 50%, astfel incat produsele topice pot patrunde mult mai usor.

Image
Image
De la infiintarea sa, Octombrie 2004, Clinica Intermedica s-a vrut a fi un centru academic de excelenta in domeniul stomatologic dar si al terapiilor complementare

Program clinica

Luni : 09.00 - 17.00
Marti : 11.00 - 19.00
Miercuri : 09.00 - 17.00
Joi : 11.00 - 19.00
Vineri : 09.00 - 17.00

In perioada 23.12.2022 - 02.01.2023 clinica este inchisa.