All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Cosmetica dentara

Evaluati articolul
(0 voturi)

Cosmetica dentara se ocupa de imbunatatirea aspectului dintilor colorati, inegali, moficati ca forma sau pozitie. Ea intervine asupra tesuturilor modificate prin adaugarea unor materiale (compozite, ceramica, grefe gingivale), prin indepartarea tesuturilor sau doar prin “decolorare” (albire).

Albirea este una dintre cele mai folosite proceduri in cosmetica dentara si, desi exista multe variante, inclusiv cele pentru acasa, se recomanda albirea supravegheata de specialist, in cabinet, pentru a preveni sau diminua riscurile si posibilele efecte negative.

Ea se poate realiza fie prin aplicarea unor geluri speciale, prin folosirea unor paste de dinti. Remodelarea coronara se foloseste pentru dintii cu modificari de forma sau dintii inegali si se poate realiza fie indepartarea smaltului (enameloplastia) sau fie prin aditia unor materiale compozite, direct in cabinet sau ceramice, cu fatete (straturi subtiri de ceramica, realizate in laborator ce se lipesc pe dintii slefuiti dinainte). De asemenea remodelarea se poate folosi pentru inchiderea unor spatii intre dinti sau chiar modificari de pozitie usoare.

Coroanele dentare ceramice se folosesc pentru acoperirea dintilor fracturati sau, impreuna cu fatetele, pentru dintii colorati ce nu raspund bine la albiri iar puntile dentare inlocuiesc dintii absenti. Interventiile pe gingie (gingivoplastii, gingivectomii sau grefe de gingie), desi mai rar folosite in cosmetica dentara pot imbunatati aspectul zambetului prin alungirea sau scurtarea coroanei dintilor si corectarea “liniei gingiei”. Ortodontia, desi reface aspectul zambetului prin modificarea pozitiei dintilor si inchiderea spatiilor, avand o influenta crescuta atat asupra esteticii cat si a functiei dintilor, nu poate fi considerata parte a cosmeticii dentare, aceasta din urma folosind metode simple si fara influente functionale deosebite.

De asemena, inaltarea ocluziei prin lucrari protetice, la pacientii cu eroziuni marcate si diminuarea inaltimii de ocluzie, desi are efecte asupra esteticii faciale in totalitate, nu face parte din cosmetica ci din protetica dentara, fiind necesare interventii mai extinse.

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687