All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Terapia cu ozon

Evaluati articolul
(1 Vote)

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar cu efecte pe termen lung si cu actiuni cicatrizante remarcabile.
Terapia si-a dovedit eficienta in numeroase domenii medicale fiind utilizata cu succces si in segmentul cosmetic, pentru tratamentele impotriva imbatranirii.

Pornind de la faptul ca la originea oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon repara tesuturile din interior, reducand zona afectata si inflamatia.

Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze. Printr-o amestecare perfecta se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului in interiorul corpului, se pot reduce inflamatiile, se regleaza pH-ul, se activeaza circulatia sangelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atat local, cat si sistemic, in intreg organismul.
Cum actioneaza ozonul in organism?

Ozonul este o molecula ce contine trei atomi de oxigen. In afara organismului se comporta ca un puternic oxidant, insa in organism, s-a observat ca efectul sau este, din contra, antioxidant, efect responsabil de calitatile sale terapeutice.
Care sunt efectele ozonului in organism ?

Ozonul distruge microbii (bacteriile), ciupercile patogene şi virusurile, de aceea este folosit şi la dezinfectarea unor obiecte, produse, etc; este foarte eficient în dezinfectarea plăgilor, rănilor infectate şi favorizează şi vindecarea lor, stimulează circulaţia sângelui şi oxigenarea ţesuturilor, stimulează si stemul imunitar, crescând rezistenţa la infecţii şi distruge radicalii liberi de oxigen – substanţe care îmbătrânesc şi îmbolnăvesc organismul.
Ce contraindicatii are ozonul ?

Este remarcabil că terapia cu ozon are foarte puţine contraindicaţii, cum ar fi hipertiroidia, accidentul vascular hemoragic, stari posthemoragice, trombocitopenii, dar si de hipertensiunea arterială mai mare de 160 mm Hg. Ozonul nu produce alergii
In ce situatii se poate folosi ozonul in stomatologie?

Ozonul are efect benefic in toate afectiunile mucoasei bucale si afectiunile dintilor si maxilarelor. De multe ori, pacienţii vin cu inflamaţii şi sângerări gingivale care cedează greu tratamentului.

Una din soluţiile noi de tratament, ce nu implică riscuri şi complicaţii, dar cu un efect virustatic excepţional, este ozonoterapia, aplicata bineinteles dupa protocoale specific fiecarei afectiuni in parte. Protocoalele terapeutice contin date precise despre durata expunerii la ozon, intensitatea expunerii, frecventa si numarul total de expuneri necesare vindecării.

Ozono-terapia poate fi aplicata in cazul:

    Traumatismelor dentare minore (fara pierdere de pereti dentari)
    in cazul cariilor superficial sau profunde, reducand la minim folosirea frezei sau a turbinei
    in cazul gangrenelor pulpare
    in cazul stomatitelor sau aftelor bucale
    in cazul hipersensibilitatii dentare
    in cazul albirilor dentare
 

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687