All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Propolisul si durerile

Evaluati articolul
(0 voturi)

Propolisul amelioreaza durerile cauzate de ulceratiile bucale.
Cercetatorii britanici au realizat un gel pentru tratarea ulceratiilor cavitatii bucale, compus dintr-un amestec de rasina si ceara utilizata de albine pentru sterilizarea stupului.

Proprietatile curative ale propolisului au fost cunoscute de mult timp. Cu toate acestea, compusul nu a fost utilizat pe scara larga, intrucat substanta lipicioasa nu este solubila in apa si emana un miros puternic.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta de la Universitatea din Bradford au descoperit o modalitate de purificare a substantei medicamentoase prin care aceasta se va dizolva in apa si isi va pierde din izul intepator. Tehnica a avut ca rezultat un nou gel pentru tratamentul ulceratiilor bucale. De asemenea, poate reprezenta inceputul constituirii unei game largi de alte produse farmaceutice.

Liderul acestui studiu, profesorul Anat Paradakar, a declarat: „Propolisul este un amestesc chimic complex si un produs natural foarte util. S-a dovedit ca acesta este antimicrobian, antifungic, antioxidant, non-alergic si poate stimula sistemul imunitar. Substanta contribuie si la vindecarea ranilor si are proprietati anestezice.

„Profesorul Paradkar a spus: „Unul dintre inconvenientele gelurilor de gura este faptul ca aderenta lor in interiorul cavitatii bucale, este scazuta – din cauza naturii acestor suprafete, gelul poate aluneca pur si simplu.

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687