All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Utilizarea atei dentare

Evaluati articolul
(0 voturi)

Tehnica de utilizare a atei dentare (flossing) pentru o sanatate orala de durata.el sem. Indiferent cat de tari sunt perii periutei sau cat de agresiva este tehnica folosita periajul dentar singur nu poate curata intre dinti.

Solutia? Igiena dentara ideala trebuie sa includa ata dentara, periajul dentar (nu intempestiv), dupa fiecare masa (de cel putin doua ori pe zi) si o ingrijire de specialitate facuta cu regularitate.

In stomatologie se spune ca

nu trebuie sa-ti ingrijesti cu ata dentara toti dintii ci doar pe aceia pe care vrei sa-i pastrezi

. Secretele folosirii atei dentare

Daca de exemplu iti arunci periuta de dinti si in locul ei folosesti ata dentara o data sau de doua ori pe zi vei obtine o igiena dentara mai buna decat daca ai folosi doar periuta de dinti ( de 3, 4 sau de 10 ori pe zi)

Insusirea "e;artei"e; de a folosi ata dentara necesita timp si rabdare. Cea mai buna metoda de a invata este explicarea tehnicii de catre un specialist. Unii stomatologi ofera astfel de lectii contra cost. Este cea ma buna cea mai buna investitie pe care, ca pacient, o veti face vreodata.

  • Rasuciti de 2 ori de ata, in jurul degetelor mari, aratatoarelor sau degetelor mijlocii. Alegeti varianta care va este cea mai confortabila.
  • Introduceti ata cu grija intre dinti indepartand placa si depozitele prin miscari in sus si in jos de-a lungul fiecarui dinte. In tot acest timp se evita lezarea papilei dentare.
  • Dintii laterali se curata la fel folosind un segment nou de ata pentru fiecare dinte in parte.

Alternative la ata dentara

Exista cateva alternative la traditioanala ata dentara. Fiecare varianta este acceptabila, dar nici una nu poate substitui ata dentara.

  • Dusurile bucale sunt comode si usor de folosit. Sunt indicate in special la pacientii care au punti , aparate ortodontice sau care intampina dificultati in folosire atei dentare.
  • Pacientii care folosesc s i periajul si ata dentara regulat dar cu toate acestea inca simt un miros neplacut in gura ar trebui sa incerce sa foloseasca o periuta pentru limba pentru a indeparta depozitele si placa bacteriana acumulate la nivelul limbii.

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687