All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Ce inseamna gingivita?

Evaluati articolul
(0 voturi)

Gingivita este o inflamatie sau o infectie a gingiei, reprezentand un stadiu incipient al bolii parodontale. Gingiile sanatoase sunt colorate in roz.est

In gingivita, gingia apare inflamata si marita de volum si sangereaza usor la periaj sau la folosirea atei dentare. Gingivitele sunt reversbile si nu lasa sechele daca sunt tratate la timp. Daca avanseaza, infectia poate trece subgingival si poate declansa boala parodontala. Boala gingivala, lasata netratata poate afecta profund tesuturile moi, osul si ligamentele parodontale. Dintii capata mobilitate patologica si cu timpul pot fi eliminati de pe arcada. Bolile parodontale sunt cauza principala de pierdere a dintilor la adulti.De ce apare?

Gingivita apare adesea ca rezultat a igienei orale insuficiente. Indivizii care nu se spala pe dinti si nu folosesc ata dentara regulat si corect isi cresc sansele de a aparitie a gingivitei.
Cum apare gingivita?

O combinatie de bacterii, saliva si acizi din gura formeaza un depozit numit placa bacteriana, care se ataseaza pe suprafetele dintilor. Placa bacteriana neindepartata de pe dinti se intareste calcificandu-se si formand tartru ce irita gingiile.
Care sunt simptomele gingivitei?

Simptomele includ o gingie de consistenta moale, rosie si tumefiata. Gingia poate sangera la periaj sau la folosirea atei dentare si poate fi prezenta o respiratie neplacuta. În unele cazuri pot sa nu apara simptome evidente.
Cum se trateaza gingivita?

Daca aveti gingii inflamate sau daca dintii dumneavoastra sangereaza la periaj sau la folosirea atei dentare trebuie sa consultati un dentist sau un parodontolog. Primul pas consta in periaj profesional pentru a vi se indeparta placa bacteriana si tartrul. Periajul dentar si ata dentara singure nu pot indeparta depozitele dure calcificate. Exista cateva medicamente anitbacteriene noi ce pot vindeca stadiile initiale ale bolii parodontale. Aceste medicamente orale – disponibile doar cu reteta de la stomatolog – par a fi promitatoare pe termen scurt. Totusi nu exista studii sau dovezi ca aceste medicamente sunt efective pe perioade lungi de timp.
Cum se previne gingivita?

Asociatia Stomatologilor Americani recomanda:

    spalati-va pe dinti de doua ori pe zi pentru a indeparta bacteriile de pe dinti
    folositi ata dentara zilnic pentru a indeparta bateriile si particulele de mancare
    sa aveti o dieta echilibrata si sa aveti cat mai putine “ gustari” intre mesele principale
    consultati un stomatolog periodic
 

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687