All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Blogul INTERMEDICA

Articole utile din zona stomatologiei, esteticii faciale....

Bolile Parodontale

Evaluati articolul
(0 voturi)

Bolile parodontiului marginal sunt cele ce afecteaza sustinerea si mentinerea dintilor la nivelul oaselor alveolare, la maxilar (superior) si mandibula(inferior).

Cauza acestor afectiuni este plurifactoriala dar FACTORUL DETERMINANT este cel MICROBIAN reprezentat de o asociere de germeni patogeni (microbi) – numiti patogeni parodontali. Acestia isi exercita efectul distructiv, de obicei asociati cu factori favorizanti locali (igiena defectoasa, inghesuiri dentare, ocluzii dizarmonice etc.) si generali (ereditate, predispozitia, boli sistemice).

In functie de gradul de evolutie al bolii, tratamentul este cu atat mai complex cu cat afectiune este mai avansata. In parodontopatiile marginale cronice profunde (boli cu distrugerea osului de sustinere) tratamentul CHIRURGICAL ESTE FAZA ESENTIALA. Acesta consta in indepartarea tesuturilor afectate (distruse de microbi), si in anumite situatii adaugarea unor mijloace de mentinere si de crestere a rezistentei tisulare la actiunea microbilor patogeni parodontali – mijloace de aditie, acid hyaluronic etc.

Mentinerea unor rezultate favorabile – adica pastrarea cat mai mult timp pe arcada a dentitiei natural, este conditionata in mod direct de IGIENA DENTARA si de realizarea periodica, la indicatia SPECIALISTULUI PARODONTOLOG, a INTRETINERII SANATATII PARODONTALE prin mijloace terapeutice comlexe si individualizate.

Mai multe articole... Ceramica pe zirconiu »

Lasa un comentariu

Campurile notate cu (*) sunt obligatorii.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687