All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Ortodontie

Tratamentul anomaliilor dentare sau anomaliilor osoase de sustinere a dintilor (atunci cand cele doua maxilare nu se intalnesc in mod corect).
Ce este ortodontia?

Ortodontia este o specialitate a medicinii dentare care implica tratamentul anomaliilor dentare sau anomaliilor osoase de sustinere a dintilor ( atunci cand cele doua maxilare nu se intalnesc in mod corect ). Pacientii au nevoie de tratament ortodontic daca au probleme cu ocluzia (cum ar fi o ocluzie adanca sau una deschisa). Ortodontul readuce dintele in pozitia corecta sau corecteaza ocluzia folosind braket-uri care sunt aparate fixe pe dinte, sarme , elastice, sau alte metode ce actioneaza asupra dintilor. Ortodontul poate de asemenea folosi aparate mobile pentru a repozitiona dintii. In cazuri mai complicate pacientul poate avea nevoie si de o interventie chirurgicala pentru a corecta ocluzia. Atat copii cat si adultii pot fi tratati pentru a li se corecta malocluzia.
Ce se intampla daca dintii nu sunt indreptati?

Lasat netratat un pacient poate dezvolta probleme masticatorii sau ale articulatiei temporo-mandibulare – ATM, din cauza ocluziei, activitate cariogena crescuta din cauza ca dintii sunt dificil de curatat, imbolnaviri gingivale. Un individ cu anomalii dentare si cu un suras inestetic, poate avea probleme de integrare sociala respect de sine scazut, mergand pana la depresie.
Cand ar trebui inceput tratamentul?

Niciodata nu este prea tarziu pentru a corecta dintii si ocluzia. Tratamentul interceptiv (in stadiile initiale) poate incepe cu dintii temporari sau mai tarziu cu dintii definitivi. Un stomatolog sau un ortodont trebuie sa evalueze copilul pana la varsta de 6 ani. Stomatologul analizeaza situatia si stabileste cand trebuie sa inceapa tratamentul. Fiecare este diferit si nu exista o regula unica care sa se aplice tratamentului malocluziei. Tratamentul depinde de severitatea problemei. Totusi ca regula generala, problemele functionale – cum ar fi disfunctiile articulatiei temporo-mandibulare – ATM, probleme de fonatie, probleme aparute datorita fortei dezvolate de limba, se corecteaza de obicei la o varsta tanara , intre 6 si 9 ani. Problemele structurale sau scheletale cum ar fi atunci cand dintii si maxilarele se afla in rapoarte anormale, se corecteaza la o varsta mai mare atunci cand este prezenta dentitia definitiva.
Cat timp va dura tratamentul ?

Este imposibil pentru ortodont sa evalueze cu precizie timpul cat va dura tratamentul. În cele mai multe cazuri, tratamentul va dura intre 15 si 48 de luni ( pentru cei cu afectiuni severe). In calculul timpului total de tratament, “ perioadele pasive “(atunci cand asupra dintilor nu actioneaza forte ) din cadrul tratamenului multistadial , nu ar trebui incluse.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687