All for Joomla All for Webmasters

Program: Luni - Vineri - 09:00 - 20:00          

Implantologie

Tratamentul edentatiilor prin implanturi de titan.

Cateva lucruri de stiut despre implantul dentar

Realizarea unui implant dentar este una dintre solutiile de tratament pe care medicul dentist vi le poate indica atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti care au fost déjà extrasi sau care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi. Un implant dentar este un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana propriu-zisa a dintelui, astfel incat la finalul tratamentului dumneavoastra veti avea un dinte care se comporta ca proprii dumneavoastra dinti cand mancati, vorbiti sau radeti.
De ce ar trebui sa optez pentru un implant dentar?

Implantul dentar poate sa previna declansarea unor efecte negative care se produc in lant atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti.

    Osul se resoarbe (se atrofiaza)
    Dintii vecini se inclina spre spatial ramas liber
    Dintii antagonisti coboara
    Creste riscul de aparitie a cariilor
    Creste riscul de aparitie a bolii parodontale
    Produce dureri ale articulatiei temporo-mandibulare

Care sunt beneficiile pacientului in urma unul tratament cu implant dentar?

    Pastreaza integri dintii vecini celui / celor lipsa.
    Stimuleaza functional osul, care nu se mai resoarbe / atrofioaza.

Exista riscuri?

Da. Ca si in orice interventie chirurgicala minora, exista unele riscuri.Acestea sunt legate de infectarea regiuni ioperate, de amorteala (hipoestezia) persistenta la nivelul buzei sau dintilor inferiori sau la respingerea implanturilor. Desi riscuri exista, putem sa le reducem la un procent neglijabil, sub 1%. Prin ce? Prin masurile de asepsie si antisepsie, prin administrarea antibioticelor, prin analiza riguroasa a fiecarei situatii clinice pe baza radiografiilor si a computerului tomograf, si nu in ultimul rand prin experienta clinica a medicului chirurg.
Este varsta o problema ?

Ocazional, pacientii mai varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze pe deplin de implanturile dentare. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta si,daca sunteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte, probabil ca sunteti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar. Tratamentul cu implanturi poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Specialistii nostri vor determina daca sunteti sau nu un candidat pentru implanturi dentare, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului dumneavoastra dentar.
Cate sedinte sunt necesare pentru un implant dentar?

Aceasta depinde de numarul de implanturisi de tipul de tratament care estecelmai bine adaptatcazuluidvs.

Pentru situatiile cu un numar redus de implanturi 1-5 implanturi, se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, descoperirea implanturilor si adaptarea bonturilor de cicatrizare, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

Nu uitati, tratamentul se desfasoarape o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 6 luni, necesara integrarii implanturilor in structurile osoase.
Cum trebuie ingrijiti dintii pe implante?

Pentru a intretine un rezultat bun si de durata, este sufficient periajul dentar si utilizarea atei dentare. Stomatologul dvs va va explica exact cum se realizeaz aaceasta. Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung. Chiar daca tratamentele prin implante dentare nu au fost foarte populare in Romania in trecut datorita costurilor ridicate si a lipsei de informare, in present asistam la o explozie a restaurarilor prin implante dentare, lucru care reprezinta o evolutie pozitiva atat in starea de santate orala cat si in cresterea standardelor tratamentelor.

Abonare newsletter

Unde ne gasiti?

Adresa
Calea Vitan nr. 28, et. 5, sect. 3, Bucuresti (vis-a-vis de Mall Vitan)
Telefon
0212117793, 0730005687