Blog

PLASMOLIFTING

 

Poate pentru unii nu este o noutate despre plasmolifting....un autovaccin ....prin care organismul se apara ,intr o zonă vulnerabila ,cu propriile resurse ....plasma bogata in trombocite care contin factori de creștere. Dar cu siguranta, ca pt multi dintre voi, reprezintă o noutate si este o altă cale de a te apara, acolo unde esti vulnerabil.


Dacă ești un teren parodontopat,  dacă ti ai facut recent un implant si vrei sa grăbești vindecarea, dacă ai suferit o intervenție chirurgicală poti urma 1 , 2 sau mai multe sedinte de plasmolifting (PRP....plasma bogata in trombocite ) care va aduce o plus valoare zonei în suferinta.

Se stie despre boala parodontala ca este cauzata de multi factori ....favorizanti dar si genetici. 


Printre factorii favorizanti importanți este prezenta placii bacteriene care dacă persista in mod frecvent....în timp va duce la inflamatia gingivala si ulterior retractia osoasa si astfel dintele își pierde suportul alveolar ( osos ).

Ceea ce este f important....ținând cont că este o boala care nu se vindeca, se poate o încetinire a evoluției ei prin detartraje cat mai frecvent ....2 ori pe an sau în functie de ritmul de depunere...se poate face detartaj si la 3 luni.

În momentul în care există un teren asanat prin detartraje si chiuretaje ....mentinerea rezultatelor si implicit încetinirea evoluției se poate face prin PRP ( plasmolifting) aport de plasma injectata în dreptul zonelor cheie.


Tehnica PRP este un modulator imunitar care are rolul de a face organismul sa si recunoasca osul ca fiind " self " si nu " non self ".

Este o tehnica care are aplicații în multe domenii ...sportive ,regenerare a foliculilir de par ,în ginecologie în infertilitste dar si in stomatologie cu regenerarea tesutului moale si osos dar si tehnica vampir în chirurgia estetică minim invaziva.

Vrei mai multe amanunte si informatii despre PRP?
Vino la INTERMEDICA si intreaba echipa de specialisti cum poti sa fi ajutat sa treci mai usor peste intervențiile chirurgicale.


Dr. Ioana Avram- Manager Medical Clinica de Stomatologie Intermedica "

Image
Image
De la infiintarea sa, Octombrie 2004, Clinica Intermedica s-a vrut a fi un centru academic de excelenta in domeniul stomatologic dar si al terapiilor complementare

Program clinica

Luni : 09.00 - 17.00
Marti : 11.00 - 19.00
Miercuri : 09.00 - 17.00
Joi : 11.00 - 19.00
Vineri : 09.00 - 17.00

In perioada 23.12.2022 - 02.01.2023 clinica este inchisa.