Blog

Microdermabraziune


Microdermabraziune
Pret tratament: 240 ron | Produse vanzare asociate acestui tratament

De mai bine de zece ani, microdermabraziunea a cucerit tot mai multi adepti, devenind foarte populara. Deseori sunt intrebata in ce consta si cat de eficienta poate fi.
Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedura cosmetica non invaziva de indepartare mecanica a stratului superficial al pielii, cunoscut sub denumirea de stratum corneum (alcatuit din celule moarte) in scopul imbunatatirii aspectului si texturii pielii.
Daca este efectuata corect, microdermabraziunea reprezinta o modalitate sigura, usoara si eficienta de exfoliere si stimulare a procesului de regenerare celulara, marind in acelasi timp permeabilitatea pielii cu pana la 50%, astfel incat produsele topice pot patrunde mult mai usor.

Tratamentul se poate realiza cu dispozitive, metode si tehnici diferite. Tehnologia originala, aparuta in preajma anilor 80, folosea o bagheta de pulverizare si vid cu cristale de aluminiu, cunoscute sub numele de corindon, mineralul cel mai dur dupa diamant. In unele dispozitive se foloseau si alte tipuri de cristale, inclusiv sare si bicarbonat de sodiu. Sistemele cu cristale de corindon nu au precizie, fluxul de cristale fiind variabil. Exista riscul de inhalare sau iritare a ochilor.
Cea mai recenta tehnologie utilizeaza capete de tratament cu cristale de diamant sterile, cu grade diferite de rugozitate si vacuum. Sistemul cu diamante are absorbtie reglabila, constanta, conducand la un tratament constant si in profunzime. Cristalele de diamant sunt igienice, hipoalergenice, nu duc la reactii adverse sau la iritarea mucoaselor, nu afecteaza caile respiratorii.
Se poate trata fara riscuri pielea sensibila din jurul ochilor, nasului, gatului si zonele mai dificile. Esteticianul alege programul adecvat, tinand cont de problemele existente si tipul de ten. Chiar si persoanele cu piele sensibila pot urma un tratament de microdermabraziune intrucat programele pot fi ajustate.
Rezultatul? O piele mai catifelata, sanatoasa si stralucitoare, riduri estompate, flux sanguin mai bun, chiar dupa prima sedinta.
Aplicatii si avantaje ale microdermabraziunii
• Exfoliere si stimulare a reinnoirii celulare;
• Stimuleaza productia de colagen si elastina;
• Imbunatateste fluxul sanguin, transportul de oxigen si nutrienti spre celule;
• Imbunatateste circulatia limfatica locala;
• Ridurile si liniile fine vor fi estompate, iar pielea va dobandi mai multa elasticitate;
• Microdermabraziunea indeparteaza punctele negre, curata si inchie porii dilatati;
• Regenereaza si intinereste pielea;
• Indeparteaza keratozele;
• Se pot netezi in mod eficient cicatricile post acneice, imbunatatind vizibil textura;
• In cazurile de acnee se utilizeaza in asociere cu tratamente de actualitate si antibiotice(daca este cazul), obtinandu-se rezultate excelente;
• Uniformizeaza pielea afectata de soare;
• Corecteaza hiperpigmentarile, reducand cantitatea de pigment si poate fi folosita intr-un program global de iluminare a pielii;
• Se poate face in orice zona a corpului, atenuand sau eliminand cicatrici, vergeturi, pigmentari;
• Este o procedura complet nedureroasa! Majoritatea pacientilor apreciaza ca este o experienta placuta. Imediat dupa, pielea poate fi usor sensibila si rozalie. Se observa imediat schimbarea texturii.
Este recomandata utilizarea cremelor cu factor de protectie solara, deoarece pielea va fi mai sensibila la expunerea la soare. Deasemenea, hidratarea pielii este foarte importanta.
Rezultatele raman vizibile 2-3 saptamani, dar, totodata sunt cumulative. Pentru a obtine rezultate optime pe termen indelungat , se recomanda o serie de tratamente. Esteticianul trebuie sa fie in masura sa recomande numarul de sedinte adecvate tenului dumneavoastra. Un protocol tipic este de sase tratamente la interval de 14 zile, apoi de intretinere, la intervalul stabilit impreuna cu terapeutul.
Alegerea intervalului optim dintre tratamente se va face impreuna cu terapeutul, depinzand de toleranta pielii dar si de efectul cosmetic dorit. Deasemenea, terapeutul va va recomanda un produs cu factor mare de protectie solara.
Microdermabraziune
Microdermabraziune - definitie si scop
Microdermabraziunea este un procedeu nechirurgical, ce se practica frecvent in clinicile spa si cabinetele de infrumusetare, o metoda de curatare non-invaziva a epidermei printr-o exfoliere blanda si eficienta, pregatind-o pentru absorbtia completa a tratamentului specific.

In domeniul cosmeticii, prin microdermabraziune se intelege un peeling mecanic al pielii si este cunoscut si sub denumirea de „ gomajul de pranz ”, fiind o procedura simpla, non-chirugicala, fara restrictii de conduita dupa aplicare.

Scopul urmarit prin microdermabraziune este intinerirea pielii, reducerea cicatricilor minore si indepartarea ridurilor fine si a semnelor lasate de acnee, pielea tabacita, petele maronii, rosii sau de la soare.
Ca si descriere sumara procedeul presupune indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii pentru a stimula regenerarea celulara si a colagenului.
Tratamentele de dermabraziune si peeling chimic si-au inceput evolutia la inceputul secolulul 20. Tratamentul s-a dezvoltat prima data in Italia in anul 1985, apoi s-a raspandit si in tarile europene datorita popularitatii excesive in SUA. Aceasta tehnologie de tratare a tenului ofera avantajele unor riscuri minime si recuperare rapida comparativ cu alte metode traditionale de remodelare a pielii.

Microdermabraziunea este o metoda de ablatare superficiala a epidermei, avand o actiune dubla:
1. de exfoliere si,
2. absorbtie, prin stimularea fluxului sangvin, a productiei de colagen si elastina, precum si a activitatii limfatice.

Numeroase produse de ingrijire (de la creme, lotiuni, geluri) pierd increderea consumatorilor, intrucat nu ofera efectul promis pe etichete si in spoturile promotionale. Atentie, teoretic aceste produse sunt bune insa au fost concepute pentru a respecta si anumiti pasi in aplicarea tratamentului, iar unul dintre cei mai importanti este curatarea perfecta, profunda a suprafetei pe care urmeaza a fi aplicat. O piele cu impuritati, cu porii incarcati de praf si keratina, celule moarte nu va permite o absorbtie corespunzatoare a produsului, iar acesta nu-si va atinge tinta. Microdermabraziunea este un pas catre o curatare perfecta si profesionala a tenului in vederea pregatirii pielii pentru tratament.

Metode de curatare a tenului:
* dermabraziune clasica ;
* peeling chimic ;
* peeling cu cristale ;
* laser peeling.

Microdermabraziunea poate ameliora si imbunatati aspectul pielii, in cazul unor probleme superficiale, nu este un tratament eficient pentru imperfectiuni in profunzime ale pielii: cicatrici, cheloide (o crestere excesiva a tesutului epidermic, ca rezultat al unui proces agresiv de vindecare, extinzandu-se peste limitele leziunii initiale), vergeturi sau cicatrici profunde cauzate de o acnee agresiva.

- Tehnica combina o abraziune blanda cu aspiratia, realizand o exfoliere si o reintinerire a tenului.

1. Indicatii: Cand se poate apela la microdermabraziune?
* discromii: hipo-/ hiperpigmentare;
* tonalitate sau textura neuniforma a pielii;
* existenta aspectului de piele obosita, ten tern ;
* tratarea keratozelor (ingrosarea excesiva a primul strat de la suprafata epidermei) ;
* formele usoare si medii de acnee retentionala (porii pielii sunt astupati de sebum, iar infectia nu este prezenta sau este minima) ;
* cicatrici postacneice superficiale;
* unele vergeturi;
* puncte negre si pori dilatati;
* pete solare;
* linii fine de expresie sau riduri fine;

2. Contraindicatii: Cand nu se recomanda microdermabraziunea?
** nu este o metoda adecvata pentru cicatricile cheloide, existand riscul de stimulare a cresterii tesutului cheloid (formarea in exces de tesut nou in zona cicatricei) ;
** nu este adecvata pentru semenele lasate de o acnee agresiva (cicatrici asemanatoare celor lasate de varicela) ;
** rozaceea activa;
** fragilitate capilara;
** existenta de leziuni vasculare in zona tratata;
** cancer de piele;
** herpes activ;
** piele lezata sau traumatizata;
** nu este o metoda de indepartare a tesuturilor formate in exces la nivelul pielii;
** medicatie anticoagulanta;
** nu se recomanda adolescentilor (sub 14 ani) si femeilor insarcinate, pana la stabilizarea echilibrului hormonal;
** epilarea, gomajul sau injectiile cu colagen sunt interzise cu cel putin doua saptamani inainte de procedura.

3. Riscuri versus beneficii
Procedura de microdermabraziune este considerata de catre medici a fi un tratament sigur, fara riscurile si complicatiile aferente unui tratament mai invaziv.

Beneficii
* imbunatatirea texturii si tonifierea tenului;
* obtinerea unei luminozitati sporite a tenului;
* indepartarea hiperpigmentarilor produse de soare;
* obtinerea unei depigmentari a pielii cu ajutorul unor agenti speciali de inalbire;
* diminuarea ridurilor fine si a ridurilor de expresie;
* tratarea semnelor minore lasate de acnee, petele rosii si maronii.

Riscuri
Microdermabraziunea nu prezinta riscuri si complicatii, realizata de catre un medic specialist in conditii corespunzatoare.


** Insa atunci cand aparatul de microdermabraziune nu este curatat/ sterilizat sau manevrat corespunzator, iar cristalele nu sunt schimbate la fiecare aplicare apar riscuri de infectie, vatamarea pielii sau hiperpigmentari (aceste efecte sunt rare dar sunt posibile) .

** Posibilitatea de a inhala microcristale in timpul desfasurarii procedurii, insa agentii – oxizi de aluminiu nu produc reactii alergice sau cancerigene, insa inhalate in cantitati mari pot provoca probleme respiratorii.

** Desi in prezent majoritatea saloanelor si clinicilor de infrumusetare folosesc ochelari speciali de protectie, protejarea ochilor necesita o atentie sporita (pentru a impiedica patrunderea microcristalelor de pe instrumente, echipament etc) .

** Cresterea sensibilitatii zonei tratata la soare.

4. Avantajele procedurii de microdermabraziune:
- non chirugicala;
- neinvaziva;
- nedureroasa;
- nu necesita anesteziere sau spitalizare;
- are o rata de succes ridicata in tratamentul acneei si a tenurilor mature;
- eficienta in tratarea pielii sensibile la agenti chimici (prin folosirea cristalelor non-alergenice) ;
- indeparteaza impuritatile si celulele moarte ale tenului;
- indeparteaza punctele negre, curata si inchide porii dilatati;
- reface tenul afectat de soare;
- poate fi repetata la intervale scurte (minim 2 saptamani) ;
- perioada scurta de recuperare;
- curata, regenereaza si reintinereste tenul;

Promovata in domeniul chirurgiei estetice ca si „ facelift instant”, microdermabraziunea este considerata o metoda excelenta de curatare si intretinere a pielii. Devenita aproape ca un viciu pentru femeile „ de scena”, procedura incepe sa atraga din ce in ce mai multi barbati, ca metoda de rejuvenare faciala, intermediara intre masajul facial cu creme si lotiuni si microchirugie.

Image
Image
De la infiintarea sa, Octombrie 2004, Clinica Intermedica s-a vrut a fi un centru academic de excelenta in domeniul stomatologic dar si al terapiilor complementare

Program clinica

Luni : 09.00 - 17.00
Marti : 11.00 - 19.00
Miercuri : 09.00 - 17.00
Joi : 11.00 - 19.00
Vineri : 09.00 - 17.00

In perioada 23.12.2022 - 02.01.2023 clinica este inchisa.