Blog

Consecințele pe termen lung ale pierderii dinților

Importanța îngrijirii dentare este foarte bine cunoscută și este un subiect despre care se vorbește adesea în mass-media. Cu toate acestea, mulți oameni nu înțeleg care sunt consecințele reale ale pierderii dinților. Există cauze diferite care trebuie luate în considerare atunci când se analizează efectele pe termen lung ale pierderii dinților. Iată câteva dintre cele mai frecvente.
În primul rând, este important să ne amintim că există mai multe cauze care au dus la pierderea dinților. Acestea includ următoarele:

1. Dinți parodontopati care au căzut
2. Dinți care au suferit traumatisme (au fost sparți)
3. Dinți care au fost extrași
4. Dinți care au fost distrusi datorita cariilor

Dinții care au căzut sau care au fost traumatizati pot fi înlocuiți cu proteze dentare (cand numarul acestora este mai mare). Dinții care au fost rupți pot fi înlocuiți, de obicei, cu o proteză parțială detașabilă. Acestea sunt realizate din plastic și sunt atașate de dinții rămași cu ajutorul unor sisteme speciale de prindere. Acest lucru vă permite să mestecați alimentele cu ușurință și să zâmbiți fără griji. Este important să rețineți că dinții care au fost scoși sau rupți pot cauza probleme grave dacă nu sunt înlocuiți.
Dinții care au fost extrasi pot fi, de asemenea, înlocuiți cu proteze dentare, dar acest lucru nu este întotdeauna solutia cea mai buna. In functie de caz, va trebui să faceți uz de alte metode pentru a umple golul lăsat de dintele lipsă. Acest lucru poate implica utilizarea unei punți pentru a ține împreună doi dinți adiacenți, ceea ce vă va permite să mestecați alimentele cu ușurință. În cazul în care dintele dumneavoastră a fost extras, exista posibilitatea de a fi înlocuit cu un implant. Un implant este un mic stâlp metalic care este plasat în osul maxilarului.
Pierderea unui dinte frontal, pe langa alterarea fizionomiei, nu va permite muscarea din alimente precum carnea și pâinea. Acest lucru poate duce la malnutriție și la pierderea în greutate. În plus față de cele de mai sus, există și alte probleme de sănătate care pot apărea în urma pierderii dinților, de exemplu, nedigerarea corecta a alimentelor.
Există, de asemenea, unele probleme emoționale care pot apărea din cauza durerii dentare si a lipsei dintilor. Acestea pot include:


1. Stânjenirea
2. Izolarea socială
3. Pierderea încrederii în sine
4. Pierderea stimei de sine
5. Depresia
6. Anxietatea
7. Stresul
8. Furia
9. Iritabilitatea

Este important de reținut că pierderea dinților poate cauza probleme atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Prin urmare, este important să cereți sfatul unui medic stomatolog, cât mai curând posibil, dacă ați pierdut un dinte.
Ce facem pentru sănătatea ta ?
Prin Clinica Intermedica High Care furnizăm cu grijă și profesionalism servicii complete de stomatologie, dar și servicii complementare gen chirurgie estetică și intreținere corporală. Mai multe detalii despre noi le gasiti pe www.highcare.ro
Pentru programari : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ; 021 211 7793; 0730 005687; 0751 021487
Pentru ca noua ne pasa!

 

Image
Image
De la infiintarea sa, Octombrie 2004, Clinica Intermedica s-a vrut a fi un centru academic de excelenta in domeniul stomatologic dar si al terapiilor complementare

Program clinica

Luni : 09.00 - 17.00
Marti : 11.00 - 19.00
Miercuri : 09.00 - 17.00
Joi : 11.00 - 19.00
Vineri : 09.00 - 17.00

In perioada 23.12.2022 - 02.01.2023 clinica este inchisa.